اولین مرحله طراحی سایت خرید دامنه سایت است و شما برای اینکه سایت خود را راه اندازی کنید نیاز دارید که یک دامنه سایت خریداری کنید.

فرض کنید شما یک فروشگاه کوچک و یا بزرگی در یک محله ای از شهر خودتان راه اندازی کرده اید. بعد از راه اندازی این فروشگاه وقتی در تراکت های تبلیغاتی می خواهید آدرس بنویسید، یک آدرس منحصر به فرد و مخصوص خودتان را وارد می کنید. به طور مثال، میدان نارمک خیابان بیستم پلاک 6. این آدرس متعلق به شماست و آدرس دیگری به شما تعلق ندارد. قضیه دامنه سایت دقیقا به همین شکل است، یک آدرس منحصر به فرد مخصوص شما است.

در دنیای مجازی هم به همین شکل است، شما وقتی یک آدرسی یه طور مثال www.name.com دارید، این آدرس متعلق به شما است و هیچ کس نمی تواند ادعای مالکیت آن را داشته باشد.

نام دامنه سایت چیست؟

نام دامنه سایت  در واقع همان بخش اصلی دامنه سایت شما است. www.name.com و اگر هنگام خرید اسمی را وارد کنید و شخص یا برند دیگری آن را خریداری نکرده باشد شما می توانید صاحب آن نام شوید. نام دامنه سایت در واقع نام سایت شما است و سایت شما را با آن نام می شناسند.

  • نام دامنه سایت = ip

Ip یک عدد منحصر به فرد است که در هنگام وارد کردن آدرس سایت این اسم ها تبدیل به عدد می شوند و بالعکس.

  • بخش های دامنه سایت :

دامنه به طور کلی به دو بخش تقسیم می شود که خروجی آن آدرس سایت شما است .

نام دامنه پسوند دامنه

در این نوشته راهنمای جامعی را در مورد انتخاب نام دامنه سایت، خرید دامنه، دامنه سایت فروشگاهی، تاثیر عدد در دامنه، ثبت دامنه را مشاهده خواهید کرد.

انتخاب نام دامنه سایت اولین مرحله برای طراحی وب سایت می باشد، انتخاب نام دامنه هرچقدر مناسب باشد به فرآیند افزایش بازدید سایت کمک خواهد کرد. نام دامنه سایت همیشه برای کسانی که قصد راه اندازی سایت را دارند پر از چالش بوده و چون نام های معمولی را قبلا ثبت کرده اند، فرآیند ثبت دامنه سایت را کمی با مشکل موجه کرده است.

اسم دامنه سایت هرچقدر مناسب باشد، دسترسی به آن ساده تر خواهد بود، چرا که در ذهن ها و قلب ها ماندگار و همیشه جزو سایت های مرجع در بخش خود خواهد بود.

انتخاب نام برای دامنه سایت

برای انتخاب نام دامنه سایت باید مواردی را هنگام انتخاب اسم دامنه سایت رعایت کنیم تا اسم سایت ما در ذهن مردم راحتر بماند و هنگامی که هیچ راه ارتباطی با ما ندارد با تایپ کردن اسم سایت ما در گوگل به راحتی سایت ما را پیدا کرده و وارد وب سایت شوند.

همه ما دوست داریم اسم دامنه سایت ما یک نام خاص باشد. برای دستیابی به انتخاب اسم دامنه سایت خوب ، بسیار مهم است که نام دامنه سایت شما همه آنچه را که شما در سایت خود انجام می دهید ، را نشان دهد. بنابراین چگونه اسم سایت را انتخاب کنیم ؟

هنگامی که یک نام تجاری عالی با محصولات یا خدمات درجه یک در اختیار دارید ، شما می توانید مطمعن باشید که این اسم تجاری شما را در بین سایر سایت ها متمایز می کند. همه صاحبان کسب و کار دوست دارند که نام سایتشان در حافظه ها باقی بماند و درباره آن صحبت شود و در ذهن مشتری ها با آهنگ خاصی به یاد بماند. به همین خاطر مهم است که از همان اول انتخاب اسم برای سایت را مهم بدانید و برای آن هفته ها و شاید ماه ها زحمت بکشید و اگر نتوانستید، با یک مشاوره خرید دامنه سایت می توانید دامنه سایت مناسب را برای کسب و کار خود داشته باشید.

چرا انتخاب اسم برای دامنه سایت مهم است ؟

گوگل، آمازون، بنز و …. کافیست این اسامی برند های جذاب را بشنوید و تصویر سازی کنید از آنچه که این برندها انجام می دهند. به دست آوردن و انتخاب نام برند مناسب می تواند در بلند مدت به اصالت اسم تجاری شما اضافه کند.

نحوه انتخاب اسم برای دامنه سایت

  1. اسم سایت خوب به راحتی در ذهن باقی می ماند :

اگر شما اسم سایتتان را طوری انتخاب کنید که در حافظه مخاطب یا مشتری شما به راحتی ثبت شود، چندین قدم شما را جلو می برد و باعث می شود خیلی راحت در ذهن ها و حتی قلب ها باقی بمانید و هر زمانی که مخاطب یا مشتری دوباره بخواهد از از همان کالا یا خدمت استفاده کند بدون تردید مجدد دامنه سایت شما را به واسطه اسم خوبی که برای سایتتان انتخاب کردید و در ذهن او باقی مانده است، در گوگل سرچ کند و شما را پیدا کند.

  1. انتخاب اسم دامنه خوب باعث انتقال ماهیت برند شما می شود :

انتخاب دامین برای برندسازی شما، باید به گونه ای باشد که مخاطب یا مشتری در همان لحظه اول بتواند از ماهیت برند شما با خبر شود و تحت همین انتخاب نام Domain مناسب است که همچین معجزه ای رخ می دهد

  1. دامنه سایت خوب باعث ایجاد علاقه در مشتری ها می شود :

انتخاب دامنه سایت مناسب می تواند باعث ایجاد علاقه و حس مثبت در مخاطب یا مشتری شود و همین امر باعث تحسین شما در ذهن خواهد شد که به خاطر همین تحسین و انتخاب نام مناسب برای برند شما ماندگار و با اصالت تر خواهید شد.

  1. هنگام خرید دامنه سایت متمایز باشد :

انتخاب اسم برای سایت  ایرانی یا انتخاب اسم برای سایت انگلیسی باید به گونه ای باشد که شما را از رقبا متمایز کند و مخاطب یا مشتری با شنیدنش بتواند به راحتی شما را از سایرین تشخیص دهد.

  1. نام دامنه سایت باید به گونه ای باشد که صفحه های اجتماعی آن در دسترس باشد :

دامنه سایت باید به گونه ای باشد که بتوان در شبکه های اجتماعی آن را به اشتراک گذاشت تا در همه مدیا ها بتوان برند شما را جستجو کرد.

  1. دامنه سایت باید انعطاف پذیر باشد :

نام دامنه سایت  باید انعطاف لازم را برای گسترش کسب و کار شما در آینده را داشته باشد، به گونه ای دامنه سایت را برای خود انتخاب کنید که سال های بعد بتوانید محصولات دیگری را به مجموعه خود اضافه کنید.

  1. دامنه سایت باید علامت تجاری باشد :

دامنه سایت شما باید به نحوی انتخاب شود که سایرین نتوانند از آن نام استفاده کنند

 

چه عاملی باعث انتخاب دامنه سایت خوب می شود؟

صاحب برند آمازون ( جف بیزوس) در ابتدا تصمیم داشت اسم برند خود را ” Cadabra ” بگذارد برگرفته از کلمه ” Abracadabra ” اما به دلیل هم وزن بودن این کلمه با ” Cadaver ” از تصمیم خود منصرف شد و به دنبال یک نام برند لاتینی بود که در فهرست حروف الفبا اول باشد تا عظمت شرکت او را بیان کند، به همین دلیل در جستجوی اسم برندی بود که به حرف ” A ” آغاز شود. به همین خاطر بود که با اقتباس از رودخانه بزرگ آمازون نام برند خود را ” Amazon ” گذاشت. با توسعه برند آمازون و ارایه محصولات متنوع این نام با واقعیت تبدیل شد.

همه شبیه به جف بیزوس ( برند آمازون) نیستند، و نام برند به دلیل اینکه شما و یا نزدیکان شما به آن علاقه دارید، خوب تعریف نمی شود، نام آمازون خوب است به این دلیل که پیامی را به مخاطب انتقال می دهد و مخاطب و یا مشتری های فعلی و آینده این امکان را فراهم می کند:

 

  1. شما را بتوانند شناسایی کنند.
  2. محصول یا خدماتی را که ارائه می دهید بتوانند درک کنند
  3. ارتباط محصول یا خدمات را باهم بتوانند کشف کنند

دامنه سایتی که به راحتی به خاطر سپرده می شود و از یک حس درونی خاصی برخوردار هستند بیشتر در ذهن ها ثبت می شود و برند شما را متمایز از سایر برندها می کند و کسب و کار شما را آماده موفقیت و ماندگاری می کند. این اتفاق هرگز تمام شدنی نیست چون مخاطب با مشتری همیشه به دنبال راهی مناسب برای خرید هستند و این ماندگاری در ذهن و اعتماد می تواند آن ها را به خرید یا سفارش پروژه دوباره و پیشنهاد شما به سایرین شود. یک دامنه خوب به شما در این راه می تواند کمک حال خوبی باشد و یک دارایی بزرگ برای یک ماهیت کسب و کار می باشد.

این نکته قابل ذکر است که بین متمایز بودن نام دامنه سایت و تمایز داشتن دامنه سایت تفاوت های بسیاری وجود دارد و باید بدانیم این دو در کنار هم مهم و حیاتی هستند:

  • متمایز بودن یعنی نام دامنه شما از سایر برند ها متمایز است
  • تمایز داشتن دلیلی است که مخاطبان یا مشتریان شما را بر سایر برندها ترجیح می دهد

آدیداس و اپل دوبرندی هستند که بسیار راحت قابل تشخیص و متمایز هستند. با نام، لوگو، محصول،وب سایت، فروشگاهی سراسری قابل تشخیص هستند و در صنعت خودشان از سایر رقبا خود را متمایز کردند.

ریچارد شاتون ، دانشمند رفتارشناس و نویسنده پرفروش می گوید: تحقیقات ما نشان می دهد که افراد به سمت اشیا، افراد، مکان هایی که بیشتر متمایز هستند، جذب می شوند.

نکاتی برای انتخاب بهتر نام برای دامنه سایت

  1. هدف های مشخصی داشته باشید:

یک دامنه سایت مناسب توسعه دهنده برند شماست، ابتدا باید بخواهید که آن را درست انجام دهید. آیا این نام صرفا نام یک شرکت یا مغازه خواهد بود یا تصمیم دارید که آن را روی برچسب محصولاتتان چاپ کنید.

  1. هویت اصلی خودتان را مشخص کنید:

دامنه سایت  شما ماهیت اصلی شرکت یا کسب و کار شما را نشان خواهد داد، پس برای این کار باید بدانید :

  • شما دقیقا کی هستید؟
  • آنچیزی که قصد دارید مردم در مواجه با دامنه سایت شما به آن فکر کنند
  • چگونه خواسته های مخاطب یا مشتری خود را پاسخ خواهید داد؟
  • مسئله ای که کارمندان شما به آن توجه خواهند کرد

اگر نمی دانید نکات بالا دقیقا چی هستند، تحقیقات خودتان را آغاز کنید، هنگامی که دامنه سایت خودتان را بیان می کنید باید به نکات زیر توجه کافی داشته باشید :

  1. هدف از ایجاد سایت:

دلیل استفاده از سایت شما چیست؟آیا هدف از ایجاد سایت شما حل یک مشکل همیشگی است؟ یا می خواهید یک نیازی را برایش راه حلی مناسب پیدا کنید که این خود می تواند جواب گویی تقاضای مشتری برند شما باشد.

  1. آینده سایت :

آینده سایت شما به طور حدودی چه خواهد بود ؟ این نکته فقط از زاویه دید خودتان نباید باشد  بلکه از زاویه دید کارکنان و مخاطبان یا مشتری های شما نیز باید مورد بررسی قرار گیرد. داشتن هدف نهایی یک چشم انداز نهایی برای انتخاب دامنه سایت بسیار مهم است.(داستان برند آمازون را به خاطر آورید). این نوع نگاه شما می تواند برنامه ریزی روی کاغذ شما را به واقعیت نزدیک تر کند.

  1. ویژگی های سایت :

پایه هایی که قرار است دامنه سایت شما برآن قرار گیرد، چیست؟ بر چه اساسی برای آینده آن فکر کردید؟سایت  شما فروشگاهی است؟ کاری را سهل می کند؟

  1. شخصیت برند :

سایت شما توسط مشتریان هدف شما چگونه استنباط خواهد شد؟ برای سایت خود از چه تصاویر و فونت هایی و یا حتی رنگ هایی استفاده خواهید کرد؟ آیا اسم سایت شما هنگام خواندن آهنگ خاصی دارد یا خیر؟

  1. ارزش هایی که سایت ایجاد می کند

باید این سوال را از خودتان که صاحب برند هستید بپرسید که قرار است در سایت خود چه چیزی را نمایندگی کنید؟ یک سایت فقط به اندازه کسانی که درگیر وب سایت هستند ارزش ایجاد کند و می تواند نظامی را تدوین کند که با آن  فرهنگی را گسترش دهد تا همه کسانی که با سایت شما در تعامل هستند بتوانند پیشرفت کنند.

  1. ساختن یک مخاطب فرضی:

حتی قبل از اینکه فکر در مورد نام دامنه سایت خود را شروع کنید یک مخاطب یا مشتری فرضی برای سایت خود بسازید و تمام ایده های خود را مورد بازبینی در مورد انتخاب دامنه سایت قراردهید. وقتی بدانید سایت خود را برای چه جامعه هدفی ایجاد می کنید راحت تر در مورد اسم آن فکر می کنید.

  1. رقبای خود را نام ببرید

در این مرحله نام دامنه سایتی که به آن فکر می کردید را می توانید با رقبای خود مقایسه کنید، در عین حال که به اسم دامنه سایت فکر می کنید با مشتریان احتمالی ارتباط بگرید و تصویر بزرگتری از اسم دامنه سایت که در ذهن شماست را پرورش دهید.

به گونه ای منظم اسامی دامنه سایت احتمالی خود را دسته بندی کنید و امتحان کنید :

  • نام دامنه سایت شخصی :

بر اساس بنیان گذاران برند و می تواند نام و نام خانوادگی باشد مثل () یا ممکن است براساس نام شخصی که در تاسیس برند نقش مهمی داشته باشد.

  • بر اساس خدمات

نامی که دقیقا کار شمار توصیف می کند ( اسنپ فود)

  • مخفف:

مخفف نام ها مانند () و یادتان باشد اگر نام برند شما انگلیسی باشد باید از حروف بزرگ استفاده کنید.

  • استفاده از استعاره:

کلمه ای که نشان دهنده این است که قرار است با آن احساس خاصی را تجربه کنید (مثل )

  • ساختن کلمه:

شما حتی می توانید برای دامنه سایت خود از یک کلمه جدید رونمایی کنید.

با تهیه یک مجموعه از اسم سایت کار خودتان را آغاز کنید و بعد از آن می توانید به لوگو و سایر مواردی که نیاز دارید (نام شبکه های اجتماعی، ثبت شرکت و ثبت برند) فکر کنید. یادتان باشد که شما یک دامنه سایت که معرف شخصیت برند شماست را انتخاب می کنید نه فقط یک نام، و این نکته را از خاطر نبرید که نام های دامنه ای  را انتخاب کنید که قبلا مورد استفاده قرار نگرفته است.

  1. دامنه های سایتی را که انتخاب کردید را آزمایش کنید

اسم های انتخابی خود را نهایی کنید و آن ها را از طریق دوست و آشنا و کسانی که به شما نزدیک هستند تست کنید و از آن ها نظر خواهی کنید، نام تست شده باید دارای موارد زیر باشد:

  • به راحتی هرچه تمام تلفظ و هجی شود.
  • وقتی میخواهید در تلفن آن را به کسی بگویید واضح و قابل فهم باشد
  • مخاطب یا مشتری را گیج نکند.
  • بازتاب شخصیت برند باشد.
  • دامنه آن در دسترس باشد که بتوانید مالک آن دامنه شوید.
  1. تعداد کاراکتر یا حروف دامنه سایت :

دامنه سایت هرچقدر کوتاه باشد، دسترسی و بازدید آن بیشتر خواهد بود، زیرا به خاطر سپردن آن راحت تر و تلفظ آن به آسانی انجام خواهد شد.

  1. نام دامنه سایت با معنا و مرتبط با فعالیت سایت:

از کلمات با معنا حوزه کاری خودتان استفاده کنید تا به راحتی بتواند مفهوم حرفه شما را انتقال بدهد. به این مسئله فکر کنید، کسی که با حوزه کاری شما آشنا نیست با شنیدن آدرس سایت شما، متوجه فعالیت و حوزه کاری سایت شما خواهد شد و اقدام به جستجو و وارد سایت شما خواهد شد.

  1. مدل نوشتاری آسان دامنه سایت:

از کلمه های پیچیده و زیاد در کنار هم استفاده نکنید، زیرا ممکن است افراد آن را اشتباه تایپ کنند و به جای سایت شما وارد سایت دیگری شوند.

  1. پسوند دامنه سایت:

اگر نام دامنه ای که در نظر دارید پسوند .com و  .ir ثبت شده بود به هیچ عنوان از پسوند های دیگری استفاده نکنید. زیرا شما هرچقدر برای سئو سایت خودتان زحمت بکشید، هنگام جستجو و تایپ نام دامنه، رقیب شما نیز ظاهر می شود و ممکن است وارد سایت رقیبتان شوند.

  1. خط فاصله و نقطه بین کلمات:

اگر شما در نام انتخابی خود از خط فاصله یا نقطه استفاده کنید، همیشه هنگام گفتن نام دامنه خود به دیگران باید نقطه و یا خط فاصله را متذکر شوید و مطمئن باشید این مسئله در ذهن افراد باقی نخواهد ماند.

  1. تاثیر عدد در دامنه سایت:

به جز مواردی که عدد باعث می شود دامنه شما را زیباتر کند، هیچ وقت از عدد در انتخاب نام دامنه سایت خود استفاده نکنید زیرا از نظر گوگل معنا و مفهومی ندارد.

استعلام دامنه سایت

اگر قصد خرید دامین یا دامنه سایت را دارید ابتدا باید این نکته را در نظر داشته باشید که آیا این دامنه در دسترس هست یا نه؟ معنای در دسترس بودن این نیست که دامنه سایت مدنظر در آدرس بار مرورگر خود وارد کنید و اگر سایتی را مشاهده نکردید به این نتیجه برسید که پس دامنه را می توانید خریداری کنید برای استعلام دامنه سایت باید به سایت های خرید دامنه سایت مراجعه کنید و از آن سایت ها برای استعلام نام دامنه سایت اقدام کنید. معمولا این سایت ها قسمتی را برای استعلام نام دامنه سایت قرار می دهند و می توانید نام دامنه سایت مدنظر را در بخش مورد نظر وارد کنید و در دسترس بودن و یا نبودن نام دامنه سایت را بررسی کنید. هنگام بررسی نام دامنه سایت بهتر است دامنه های com و ir را بررسی کنید و اگر در دسترس بودند آن ها را خریداری کنید. دامنه های دیگر گران تر هستند و نیازی نیست آن ها را خریداری کنید.

هاست و دامنه چیست؟ این دو را باید باهم خریداری کنیم؟

هاست یک مقوله کاملا جدا با دامنه است ولی برای راه اندازی و طراحی سایت ما هم به دامنه نیاز داریم و هم به هاست. با هرکدام به تنهایی نمی توان سایت راه اندازی کرد. هاست و دامنه را می توانید از یک شرکت خریداری کنید و هم می توانید هر کدام را جدا از شرکت های مختلف خریداری کنید. هاست در واقع بستری است که اطلاعات سایت شما نظیر عکس و نوشته فیلم در آن ذخیره می شود ولی هر هاستی برای راه اندازی وب سایت نیاز به دامنه دارد.

تغییر دامنه سایت

برای تغییر دامنه سایتی که راه اندازی کردید شما باید ابتدا دامنه جدید را خریداری کنید و سپس دامنه خریداری شده را با ارتباط با شرکتی که از آن خریداری کرده اید بگویید که دامنه را به سرویس هاست شما متصل کنند و سپس شما یا خود شرکت با تنظیم دی ان اس های دامنه برای هاست به راحتی عمل تغییر دامنه را انجام دهید.

خرید و ثبت دامنه سایت بعد از انتخاب نام دامنه سایت

بعد از انتخاب نام دامنه سایت برای خرید و ثبت دامنه سایت، از وبسایت هایی که خدمات ثبت دامنه را انجام می دهند استعلام کنید که آیا نام انتخابی شما قابل ثبت است یا خیر؟ معمولا در صفحه نخست این وبسایت ها کادر با عنوان نام دامنه را وارد کن، مشاهده می کنید که باید نام دامنه خودتان را در این کار وارد کنید تا مشاهده کنید که چه پسوندهایی از آن باز یا بسته است.

در ابتدا دامنه را یکساله می توانید ثبت کنید و بعد از فعالیت سال اول متوجه شدید که می توانید ادامه دهید آن را به صورت ده ساله تمدید کنید تا از نظر اعتبار برای موتورهای جستجو، دامنه شما اعتبار بالایی داشته باشد.

برای ثبت دامنه ایران یا همان .ir می توانید مستقیم خودتان از سایت ایرنیک استعلام و آن را به صورت یکساله ثبت کنید.

ایده برای اسم یا دامنه سایت

  1. انتخاب نام دامنه برای فروشگاه اینترنتی :

هیچ قاعده و قانونی در خصوص ثبت دامنه فروشگاهی وجود ندارد و هر آنچیزی که مشاهده می کنید، سلیقه افراد در انتخاب نام دامنه سایت بوده است. معمولا از کلمه shop در دامنه سایت های فروشگاهی استفاده می شود که این هم عرف است و نمی توان گفت خوب است یا بد.

  1. تحقیق کلمات کلیدی حوزه کاری:

شما می توانید یکی از ابزار های Wordoid و Lean Doman Search استفاده کنید و کلمات کلیدی مرتبط با کسب و کارتان را جستجو کنید. استفاده از این کلمات در انتخاب نام دامنه سایت می تواند از جهت سئو سایت و بهینه سازی برای متورهای جستجو به شما کمک کنند.

  1. نام حیوان در دامنه :

قرار دادن نام یک حیوان خاص در دامنه سایت، روشی است که جدیدا مورد استفاده بسیاری قرار گرفته است که در بحث برندینگ می تواند به شما کمک کند.

 

پسوند دامنه سایت چیست؟

پسوند دامنه در اصل نشانه کاربری سایت شما است. به طور مثال پسوند .com بیشتر نشانه تجاری بودن است و دامنه .ir نشانه این است که سایت ایرانی است را گواهی می دهد.

انواع پسوند دامنه سایت

همان طور که گفتیم پسوند دامنه مدل های مختلفی دارد که در زیر آن ها را برای شما معرفی کرده ایم.

دامنه های عمومی :

.com برگرفته از commercial می باشد، برای استفاده و شرکت های تجاری و هدف تجاری

.org برگرفته از organization  مخصوص سازمان ها و مراکز غیرانتفاعی

.net برگرفته از کلمه  network برای شبکه و خدمات اینترنتی

.info برگرفته از کلمه information برای سایت هایی که اطلاع رسانی های عمومی انجام می دهند.

Pro. این پسوند برای افراد حرفه ای که متخصص یک کار خاصی هستند مانند دانشمندان و …

Biz. برگرفته از کلمه  business برای کسب و کارهایی که تجارت الکترونیکی انجام می دهند.

Name. این پسوند برای اشخاص حقیقی است که برای خود می خواهند وب سایت ایجاد کنند.

Mobi. برگرفته از کلمه  mobile برای مراکزی که خدمات موبایل انجام می دهند.

پسوند های اختصاصی :

Travel. برای شرکت هایی که خدمات مسافرتی انجام می دهند. (آژانس های مسافرتی)

Edu. برای مراکز آموزشی

Tv. مخصوص شبکه های تلویزیونی و ماهواره ای

Int. برگرفته از کلمه international که حوزه اینترنتی سازمان های بین المللی را نشان می دهد.

.gov برگرفته از کلمه government مربوط به نهادهای دولتی است.

پسوند های دامنه  سایت ملی و ایرانی

هرکشوری دارای دامنه های اختصاصی می باشد که فقط مردمان همان سرزمین مجاز به استفاده از آن پسوند ها می باشند، دامنه های اختصاصی ایران به شرح زیر است.

Ir. برگرفته از کلمه  iran است که فقط شرکت ها و افراد ساکن ایران مجاز به استفاده از آن می باشند.

Co,ir. این دامنه مخصوص سازمان ها و شرکت های غیر دولتی و خصوصی می باشند.

Ac.ir. این دامنه مخصوص وزارت علوم، وزارت بهداشت، مجلس، شورای عالی انقلاب و موسسات آموزش عالی می باشد.

Sch.ir. این دامنه مخصوص مدارس و آموزشگاه هایی که از وزارت آموزش و پرورش مجوز رسمی دارند می باشد

Net.ir. مربوط به شرکت های ارائه دهنده خدمات شبکه می باشد.

Gov.ir. این پسوند برای بخش های اجرایی موسسات و وزارت خانه های کشور مربوط می باشد

Org.ir. پسوند مخصوص انجمن های علمی، سازمان های غیر انتفاعی

Id.ir. برای اشخاص حقیقی که تابع جمهوری اسلامی ایران هستند.

 

 

3 دیدگاه در “دامنه سایت (DOMAIN) چیست؟

  1. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع

    1. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان

  2. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج − چهار =